fbpx
AirlinesOnderwerpen

Lufthansa moet in kosten blijven snijden

Lufthansa_737-300

In 2014 is de wint van Lufthansa 11% minder geworden dan in 2013 en is nu € 252 miljoen. Vooral door concurrentie uit het Midden-Oosten en budgetmaatschappijen maken het moeilijk voor Lufthanse de winst te handhaven.

De financiële man van de luchtvaartmaatschappij zegt dan ook dat er in kosten gesneden moet blijven worden. Belangrijkste ijzer in het vuur is Eurowings. De werknemers van dit dochterbedrijf verdienen minder dan hun collega’s bij Lufthansa en Germanwings. De laatste twee zullen alleen groeien als er concessies komen van het personeel.

Pilotenstaking

De pilotenstaking heeft Lufthansa € 232 miljoen gekost, bijna net zoveel als de totale winst over 2014.

Consolidatie

Lufthansa verwacht meer consolidatie in Europa. Er zullen maatschappijen samengaan. De Duitse flagcarrier zal daaraan meedoen, zo zegt de CFO. Hier zal Eurowings voor ingezet worden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button