fbpx
Onderwerpen

330 banen weg bij Martinair

KLM_MArtinair_Cargo_747_MD11_©Bij Martinair verdwijnen 330 banen. Dat heeft de maatschappij vandaag bekendgemaakt. Ook wordt de vloot teruggebracht van tien naar vier vliegtuigen. De hele operatie moet volgend jaar zijn afgerond.

Door de reorganisatie verliezen 110 piloten hun baan. Bij het grondpersoneel komen 170 mensen op straat te staan, in het buitenland moeten 50 Martinair medewerkers op zoek naar een andere werkgever. Volgens Martinair zal het grondpersoneel zoveel mogelijk herplaatst worden. Onder de piloten worden gedwongen ontslagen niet uitgesloten.

De maatregelen hingen al langere tijd in de lucht, maar krijgt nu definitief vorm. De ondernemingsraad liet eerder al weten bezwaar aan te tekenen tegen de plannen. De maatregelen betekenen ook definitief het einde van de zes MD11 freighters bij Martinair. Up in the Sky schreef eerder ook al een uitgebreid achtergrondverhaal over de bezuinigingen.

 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button