fbpx
AirlinesOnderwerpenOpmerkelijk

[FOTO’S] Brussels Airlines en Moulinsart onthullen uniek Kuifje vliegtuig

Tijdens een speciaal event onthulde Brussels Airlines vandaag één van haar Airbus A320’s in Kuifje livery. Het resultaat is een 37m lange zwarte haai, gebaseerd op de haai-onderzeeër van Professor Zonnebloem uit het Kuifje verhaal “De Schat van Scharlaken Rackham”. Het vliegtuig kreeg de naam “Rackham”.

Brussels Airlines wil een een trotse ambassadeur zijn voor België. Daarom promoot het de vele Belgische talenten aan de rest van de wereld, zoals bijvoorbeeld met haar Belgian Star Chefs programma, haar grote aanbod van Belgische producten aan boord, het partnership met de Rode Duivels en met het grootste muziekfestival Tomorrowland.

“Ik ben zelf opgegroeid met de avonturen van Kuifje, ik heb zelfs leren lezen in de albums van Hergé. Dit partnership betekent heel veel voor Brussels Airlines. Kuifje vloog de hele wereld rond en ontmoette mensen van verschillende nationaliteiten en culturen op zijn avonturen. In het buitenland voelen wij ons als een ambassadeur van België. In alles wat we doen bouwen we verder op onze ‘Belgitude’ door telkens het beste van België te promoten. Kuifje past perfect in deze positionering en vertegenwoordigt de waarden die wij ook naar voren willen brengen: openheid van geest en gastvrijheid”, benadrukt Bernard Gustin, CEO Brussels Airlines.

Hergé zelf was gefascineerd door vliegtuigen, het is het meest voorkomende transportmiddel in de Kuifje verhalen en de vliegtuigen zijn altijd getekend met veel technische precisie. Moulinsart, dat de Kuifje rechten exploiteert, staat er bekend om dat ze kritisch kijken wie past binnen de filosofie van Hergé. Moulinsart zag in Brussels Airlines echter de perfecte partner. “Dit vliegtuig is een droom die in vervulling gaat. Het partnership met Brussels Airlines is voor ons een perfecte match. Kuifje draait ook helemaal rond reizen en met dit vliegtuig brengen we onze twee werelden volledig samen”, besluit Nick Rodwell, directeur Moulinsart.

Na de onthulling vanochtend, maakt Rackham zijn ‘maiden voyage’, een 1 uur en 45 minuten durende vlucht naar Toulouse. Spotters, luchtvaartfans en Kuifje fans kunnen het uurrooster van Rackham volgen op brusselsairlines.com en worden uitgenodigd om hun foto’s van het vliegtuig te delen op Twitter en Instagram met de hashtag #SNRackham. Het special Kuifje design blijft op de Brussels Airlines Airbus tot 2019.

Kuifje ©Brussels Airlines
©Brussels Airlines
Rackham ©Brussels Airlines

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button