fbpx
AirlinesOnderwerpen

KLM komt personeel tekort – Schrapt vluchten

KLM_uniform_piloot_stewardess

KLM gaat vanaf mei meerdere vluchten schrappen omdat er een tekort is aan cabine-personeel. Sinds november worden geen nieuwe mensen aangenomen, omdat KLM voor elkaar wil krijgen dat de huidige werknemers meer gaan werken. Hierdoor moeten de kosten omlaag.

Vakbonden en KLM kunnen niet tot een nieuwe CAO komen en tot die tijd blijven personeelsleden het normale aantal uren werken. Gevolg is dat er nu 250 FTE tekort zijn. KLM schrapt ondermeer vluchten naar nieuwe bestemming Edmonton. KLM wilde een tijdelijk akkoord met de bonden om de zomerdienstregeling veilig te stellen, maar ook hierover is geen overeenkomst.

Grootste cabinevakbond VNC zegt erover:
“Met dit voorstel zijn we verder gegaan dan onze leden eigenlijk willen. In onze WRR zit namelijk een forse looncomponent: onregelmatigheidstoeslagen en overwerkvergoedingen zijn voor cabinepersoneel verdisconteerd in vrije tijd. Ofwel vrije tijd inleveren betekent voor ons geld inleveren. Toch hebben we besloten om dit voorstel te doen omdat we menen dat als er handel is, we die handel moeten grijpen en daarmee geld moeten verdienen voor KLM. Ondanks dat andere domeinen (vliegers en grond) nog niet aan de KLM wensen hebben bijgedragen, vinden wij het cancelen van vluchten vanwege een tekort aan cabinepersoneel een verkeerde beslissing.”

Onduidelijk is nog hoeveel vluchten KLM gaat schrappen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button