fbpx
AirlinesOnderwerpen

Lufthansa schrapt 800 vluchten woensdag door staking

Lufthnsa_piloot_1

De Duitse pilotenvakbond heeft aangekondigd weer te gaan staken. Op woensdag leggen piloten op short en medium haul vluchten het werk neer. Dit gebeurt bij zowel Lufthansa als Germanwings. De intercontinentale vluchten zullen gewoon doorgaan. Lufthansa schrapt circa 800 vluchten van de 3.000 die dagelijks vertrekken.

Er wordt al gedurende langere tijd onderhandeld over arbeidsvoorwaarden. Lufthansa wil dat piloten minder vroeg met pensioen gaan, de vakbond is het hier niet mee eens. Het is de tiende staking in ruim een jaar. Op de website staat welke vluchten geschrapt zullen worden.

Conflict

Lufthansa wil van de regeling af dat piloten op hun 55e met pensioen gaan, de piloten zijn het hier niet mee eens. Ook Lufthansa heeft het moeilijk met de concurrentie van prijsvechters en wil wat aan de kosten doen. Piloten mogen volgens Europese regels tot hun 65e vliegen, maar afspraken uit het verleden zeggen dat Lufthansa piloten op hun 55e mogen stoppen en dan 60% van hun laatst verdiende loon (vaak 1,5 tot 2 ton) verdienen tot ze op de wettelijke pensioengerechtigde leeftijd van 65 zitten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button