fbpx
IncidentenOnderwerpen

Runway excursion CRJ-200 – Foto’s

©Mateo33
©Mateo33

Een Amaszonas Linea Aerea Canadair CRJ-200 is een eind naast de baan gekomen. Het toestel was aan het versnellen voor take-off van Tarija Airport (Bolivia). Het ging vlucht Z8-461 naar Santa Cruz uitvoeren. Tijdens de take-off roll merkten de piloten dat het neuswiel niet stuur, daarop werd de start afgebroken.

Vervolgens nam het toestel een rechterbocht en kwam het in zijn geheel op zachte grond naast de baan te staan. Niemand raakte gewond, het toestel heeft lichte schade. Het incident gebeurde op 19 maart rond 17:30 lokale tijd.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button