fbpx
AirlinesOnderwerpen

55 Germanwings routes naar Eurowings in oktober

Eurowings_A320_A330

Moedermaatschappij Lufthansa gaat vanaf 25 oktober 55 routes verplaatsen van dochter germanwings naar andere dochter Eurowings. Alle vluchten gaan uitgevoerd worden onder EW code en niet meer de germanwings 4U code.

Het gaat om routes van Keulen naar Dresden, Heringsdorf, Leipzig, Malpensa en Praag.
Vanaf Dusseldorf naar Basel, Berlijn Tegel, Bilbao, Birmingham, Boekarest, Boedapest, Dresden, Geneve, Glasgow, Gothenburg, Hamburg, Heringsdorf, Katowice, Leipzig, Heathrow, Stensted, Lyon, Madrid, Manchester, Marseille, Malpensa, Newcastle, Nuremberg, Parijs CDG, Porto, Poznan, Praag, Rome, Stockholm, Valencia, Warsaw, Wroclaw en Zurich.
Van Hamburg naar Birmingham, Boedapest, Catania, Keulen, Dresden, Karlsruhe, Heathrow, Madrid, Manchester, Malpensa, Nuremberg, Oslo, Praag, Stuttgart, Toulouse, Wenen en Zurich.

Germanwings hangt nu nog als dochterbedrijf onder Lufthansa, maar zal onder Eurowings komen te hangen. Alle niet-hub activiteiten gaan naar Eurowings. Keulen, Hambug en Dusseldorf zijn geen grote Lufthansa hubs. De long haul tak van Eurowings gaat ook vanaf Keulen opereren. Voor de short en medium haul worden er vliegtuigen vervangen en komen nieuwe toestellen.

Piloten van Eurowings zijn akkoord met een nieuwe CAO. Die van Lufthansa en germanwings nog niet. Net als bij KLM-Transavia zijn er andere salarissen afgesproken met de piloten van de budgetdochter.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button