fbpx
OnderwerpenVliegvelden

Connector Brussels Airport donderdag in bedrijf

© Arno Visser
© Arno Visser

Komende donderdag voorziet Brussels Airport de ingebruikname van de Connector. De Connector is het prestigieuze project dat de B en A terminal van de Belgische luchthaven met elkaar zal verbinden. Vandaag de dag moeten passagiers door een lange donkere tunnel wandelen nadat zij verschillende verdiepingen zijn afgedaald. Na de security moeten zij hetzelfde aantal verdiepingen weer omhoog om bij de gates te komen. Met de komst van de Connector is dit traject definitief verleden tijd.

“De nieuwe Connector zal de reizigers toelaten om van de check-in rechtstreeks door te wandelen naar de gate van hun vlucht in pier A of pier B, met een minimum aan verticale circulaties. Omgekeerd verzekert het gebouw de aankomende passagier een snelle en aantrekkelijke verbinding naar de bagagezaal en de uitgang”, meldt de luchthaven op een speciaal gedeelte van haar website.

De Connector werd ontworpen door het architectenbureau ‘Chapman Taylor – bureau Happold – MOSS’ en voorziet in de modernste technologieën waardoor het security proces vlotter zal verlopen. “Connector biedt passagiers en personeel een nieuwe en unieke ervaring .(…) Het screeningproces zal voortaan sneller en efficiënter verlopen, zowel voor de passagiers als voor de veiligheidsagenten die instaan voor de controles”, belooft Brussels Airport.

© Arno Visser
© Arno Visser

Een openingsceremonie, voorbehouden voor VIP’s, is voorzien op 24 maart. Vanaf donderdag 26 maart om 3:00 uur zal de Connector in gebruik genomen worden voor het grote publiek.

Alle feiten en cijfers over dit project vindt u terug op de website van Brussels Airport.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button