fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Eva Air stopt met MD-11

©BriYYZ
©BriYYZ

Eva Air Cargo (Taiwan) stopt met de MD-11F. Maandag was de laatste vlucht. Net als bij KLM/Martinair worden de MD-11’s uitgefaseerd omdat ze teveel brandstof gebruiken. Eva Air ziet een terugloop in het vrachtvervoer waardoor er vliegtuigen uit moeten. Er wordt over nagedacht om de zuinigere 777F aan te schaffen als de vrachtsector weer aantrekt.

De eerste MD-11 vroeg bij Eva Air als passagiersvliegtuig vanaf 1992. Vanaf 1995 vloog de MD-11 ook met vracht de wereld rond. Afgelopen 23 jaar heeft de maatschappij 13 stuks van het driemotorige toestel gehad.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button