fbpx
IncidentenOnderwerpen

Eén Germanwings zwarte doos beschadigd gevonden

Vanochtend is de zoektocht naar de A320 van Germanwings in de Franse Alpen voortgezet. Gisteravond moest het zoeken gestaakt worden door invallende duisternis in het onherbergzame gebied. Direct bij zonsopgang zijn de helikopters weer opgestegen. Vijf politieagenten zijn vannacht bij de crashsite gebleven.

Zwarte doos

Vanochtend werd bevestigd dat één van de twee ‘zwarte dozen’ is gevonden. Het gaat om de cockpit voice recorder (CVR). Het apparaat zou beschadigd zijn, maar wel nog bruikbaar. De CVR neemt alle gesprekken en geluiden in de cockpit op. Doorgaans kan er één tot anderhalfuur geluid worden bewaard. De zwarte doos wordt naar Parijs gestuurd voor onderzoek.

De andere zwarte doos, de Flight Data Recorder, is nog niet gevonden.

Groot gebied

Het vliegtuig is volgens Franse autoriteiten in stukken uiteengevallen. De wrakstukken liggen verspreid over een gebied van 2 kilometer. Doorgaans duidt dit erop dat er in de lucht al iets gebeurd is. Als een vliegtuig in één geheel op de grond terecht komt liggen de wrakstukken dichter bij elkaar. Het grootste wrakstuk heeft de omvang van een personenauto.

Bergen

Volgens de Franse premier Hollande kan het bergen nog dagen gaan duren. De eerste prioriteit is het vinden van de slachtoffers. Het OM zegt tegen Reuters: “We saw an aircraft that had literally been ripped apart, the bodies are in a state of destruction, there is not one intact piece of wing or fuselage”

Germanwings_A320_1

Meer infomatie

Meer nieuws is te vinden in het dossier Germanwings crash.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button