fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

Geen noodsignaal Germanwings toestel – Foto’s Crashsite

Germanwings_A319

De Franse autoriteiten melden dat er geen noodsignaal is ontvangen van de Germanwings A320 die gister gecrasht is in de Franse Alpen.

Het toestel vertrok om 10:01 lokale tijd van Barcelona El Prat. Om 10:45 bereikte het de cruising altitude. Vier minuten later begon de daling die 8 minuten duurde. Om 10:53 was het signaal met Franse Air Traffic Control verbroken op een hoogte van 6.000 voet. De crashsite is op 8 km afstand van de plek waar het laatste signaal is opgepikt.

De wrakstukken liggen verspreid in een gebied van circa 2 km lengte. Als een toestel in 1 geheel de grond raakt liggen wrakstukken vaak in een kleiner gebied. Het gebied ligt op 2 kilometer hoogte en circa 100 km ten noorden van Nice.

Moedermaatschappij Lufthansa zegt in een verklaring in diepe rouw te zijn, gedachten gaan uit naar de nabestaanden. Lufthansa en Germanwings zullen alles in hun mogelijkheden doen om te helpen. Het zien van de rampplek is als een schok door het bedrijf gegaan. Lufthansa zal proberen na bestaanden de mogelijkheid te geven te rouwen op de rampplek.

Germanwings_A320_1

Meer infomatie

Meer nieuws is te vinden in het dossier Germanwings crash.

Foto’s

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button