fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Crash Do-228 Indiase marine

Een Dornier Do-228 van de Indiase Marine is op 24 maart neergestort.

Het tweemotorige vliegtuig was op 24 maart om 19:30 opgestegen van een marinebasis voor een trainingsvlucht. Een paar uur later, om 22:08, verdween het toestel van de radar. Door nog onbekende redenen kwam het vliegtuig ongeveer 38 kilometer ten zuiden van Goa in zee terecht. De gezagvoerder van het vliegtuig werd na een uur opgepikt door een vissersboot. De copiloot en een vrouwelijke observeerster worden nog vermist.

Een zoektocht werd onmiddellijk opgestart nadat het toestel verloren was gegaan. Er is geen noodsignaal uitgezonden. Twaalf schepen en vier vliegtuigen zoeken naar het verdwenen toestel. Het zoekgebied is momenteel 20.000 vierkante kilometer, ongeveer even groot als de helft van Nederland. Op 26 maart verklaarde een woordvoerder van de marine: ‘Zoekacties zijn momenteel bezig, wij hebben wat brokstukken gevonden en blijven doorgaan met het zoeken van de twee overgebleven bemanningsleden’.

De gezagvoerder, Nikhal Joshi, heeft 4000 vlieguren. De overige twee inzittende, waaronder een vrouwelijke luitenant, zijn nog niet gevonden.

Dit is de eerste keer dat een Dornier verloren is gegaan. De Indiase marine heeft sinds het einde van de jaren ’90 36 vliegtuigen van Dornier.

Update: op 26 maart is het lichaam van de observeerster Kiran Shekhawat in het wrak gevonden. Na de vondst van het lichaam is de zoektocht naar de copiloot gestaakt.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Quint Koops

Redacteur. Quint is al vele jaren zeer geïnteresseerd in de luchtvaart. Sinds een aantal jaar doet hij in zijn vrije tijd onder andere aan zweefvliegen. Op het moment studeert Quint Aviation Studies aan de Hogeschool van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button