fbpx
AirlinesOnderwerpen

Tijdelijke overeenkomst KLM en bonden zomerdienstregeling

KLM_uniform_piloot_stewardess

KLM en de cabinebonden hebben donderdag een tijdelijk akkoord bereikt over de zomerproductie. Dit akkoord maakt het mogelijk om de zomerproductie vanaf 11 mei conform planning waar te maken. KLM heeft waardering uitgesproken voor deze beweging en vertrouwt erop dat de intensieve gesprekken de komende periode gaan leiden tot een voor alle partijen acceptabel cao-akkoord. De bonden noemen het een geste van hun kant.

Dit tijdelijke akkoord betekent dat er geen nieuwe vluchten zullen worden geannuleerd. Vorige week zag KLM zich genoodzaakt 22 vluchten te annuleren in mei. Ook zal de bestemming Edmonton spoedig worden opgestart op en nog nader te bepalen moment.

Er wordt langer gewerkt om het rooster rond te krijgen. Ter compensatie wordt de werkdruk op Europese bestemmingen verlaagd.

KLM wil voor elkaar krijgen dat al het personeel meer gaat werken voor hetzelfde geld. Hiervoor is eind vorig jaar een aannamestop ingesteld voor cabinepersoneel. In de nieuwe CAO moest het aantal te werken uren worden opgekrikt. Dit is nog niet gebeurd. Door natuurlijk verloop zijn er inmiddels 20 fte te weinig om alle diensten rond te krijgen.

De overeenkomst gaat 11 mei in en geldt voor bepaalde tijd.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button