fbpx
MilitairOnderwerpen

Amerikaanse F-15’s tijdelijk op Vliegbasis Leeuwarden

F15_US_Air_Force

F-15 Eagles van de 125th Fighter Wing van de Amerikaanse Air National Guard zijn binnenkort een aantal weken te gast op vliegbasis Leeuwarden. De Amerikanen trainen niet alleen met Nederlandse F-16’s, maar nemen ook deel aan de grote oefening Frisian Flag. Deze is van 13 tot en met 24 april, eveneens vanaf de Friese vliegbasis.
Landing Amerikaanse F-15.

Frisian Flag is een van de grootste internationale jachtvliegoefeningen in Europa. Gedurende 2 weken bekwamen jachtvliegers uit verschillende landen zich in het uitvoeren van diverse taken.

Aanscherpen

Hedendaagse missies richten zich steeds meer op internationale samenwerking, leiderschap en precisie. Frisian Flag 2015 scherpt jachtvliegers op al deze aspecten aan. Internationaal trainen is noodzakelijk voor de uitvoering van zowel internationale missies als nationale luchtverdedigingstaken.

Meer dan 60 vliegtuigen

In de komende editie van Frisian Flag staan op de vliegbasis meer dan 60 vliegtuigen. 2 keer per dag vinden oefenvluchten plaats, met per keer rond de 40 vliegtuigen. Behalve de F-16’s van de Nederlandse luchtmacht nemen jachtvliegtuigen van 5 andere landen deel aan de oefening.

Amerikanen

In 2010 deden de Amerikanen voor het laatst mee aan Frisian Flag. Toen met F-15’s van de 48th Fighter Wing, gestationeerd op de Britse vliegbasis Lakenheath.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button