fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

CSeries uitgesteld tot 2016

CS100_5

Bombardier zegt vrijdag dat het niet verwacht de eerste CSeries te leveren in 2015. Passagiersvluchten zullen pas begin 2016 plaatsvinden.

Bombardier zegt wel vast te houden aan hun huidige certificeringsschema, maar klanten zullen pas in 2016 willen vliegen. In het schema zou de CSeries eind dit jaar geleverd kunnen worden. Waarom klanten de levering zouden uitstellen is niet duidelijk. Volgens de Wall Street Journal zijn er onderhandelingen dat Swiss de launch customer gaat worden. Zowel Bombardier als Swiss ontkennen.

De CSeries komt in twee varianten: de CS100 en de CS300. Er gaan 100 tot 160 stoelen in en moet de concurrent worden van de kleinste Boeing en Airbus toestellen. Boeing en Airbus stoppen overigens met de productie van deze 737-700 en A318. De CSeries had al eind 2013 moet vliegen, maar door meerdere tegenslagen is dit steeds uitgesteld.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button