fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

Had de gezagvoerder van Germanwings-rampvlucht een bijl?

De gezagvoerder van de Airbus A320 van Germanwings die afgelopen dinsdag crashte in het zuidelijk deel van de Franse Alpen, deed waarschijnlijk alles om in de cockpit te komen. Waarschijnlijk heeft hij ook een bijl gebruikt om de cockpitdeur te forceren.

De Duitse krant Bild schrijft dit na het horen van de geluidsopnamen van de cockpitvoicerecorder. Het eerste deel van de reis verloopt normaal. De gezagvoerder zegt tegen de copiloot dat hij in Spanje niet naar de WC kon. Daarom is hij van plan om tijdens de vlucht naar de WC te gaan. Op kruishoogte vertrekt de gezagvoerder uit de cockpit. Hij komt de cockpit echter niet meer in. De luchtverkeersleiding krijgt geen contact meer met de copiloot. Ook de gezagvoerder schreeuwt ‘Open die verdomde deur!!’. De copiloot geeft echter geen reactie. Kort voordat het toestel neerstort probeert hij de deur nog te forceren, volgens de Duitse krant Bild met een bijl.

Filip Van Rossem van de Belgian Cockpit Association (BeCA) zegt dat dit nonsens is, aangezien de bijl volgens hem juist in de cockpit wordt bewaard. Waar Bild het verhaal vandaan haalt dat de gezagvoerder de cockpit nog in probeert te komen met een bijl, is niet bekend.

Germanwings_A320_1

Meer infomatie

Meer nieuws is te vinden in het dossier Germanwings crash.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button