fbpx
AirlinesOnderwerpen

KLM Cityhopper vervangt haar Fokker 70’s

Een Embraer van KLM Cityhopper in de oude livery.
Een Embraer van KLM Cityhopper in de oude livery.

Met de aanschaf van 15 Embraer 175+ en 2 Embraer 190 toestellen vernieuwt KLM Cityhopper haar vloot. Deze vliegtuigen zullen de Fokker 70’s van de luchtvaartmaatschappij vervangen. De 2 E190’s worden al in december dit jaar verwacht, de andere 15 Embraer’s worden tussen maart 2016 en juni 2018 toegevoegd aan de vloot.

De order heeft een optie voor nog 17 extra toestellen van Embraer, aldus Pieter Elbers, president-directeur van KLM. Met deze toestellen worden 19 Fokker 70’s uitgefaseerd, dit gaat synchroon lopen met de komst van de Embraer’s. De KLM Cityhopper vloot bestaat in 2018 uit 30 E190 en 15 E175+vliegtuigen.

Efficiencyslag

Met deze order wordt een grote efficiencyslag gemaakt volgens KLM omdat de gehele vloot uiteindelijk uit 2 type toestellen bestaat. Ook neemt de stoelcapaciteit van de vloot toe, ondanks dat het totale aantal toestellen afneemt. De E190 heeft 100 stoelen en de E175+ 88, een verbetering ten opzichte van de oude Fokker 70’s met een capaciteit van 80 stoelen. Ook qua brandstof verbruik scoren de Embraer’s beter dan de Fokkers, de E175+ is het zuinigste toestel van de vliegtuigbouwer.

KLM Cityhopper

KLM Cityhopper voert ongeveer 300 vluchten per dag uit voor KLM. Deze vluchten zijn allemaal binnen Europa, naar 54 veelal zakelijke bestemmingen. Dagelijks kiezen ruim 18.000 passagiers voor een vlucht met KLM Cityhopper. Recent is KLM Cityhopper uitgeroepen door een internationale vakjury tot ‘Regional Airline of the Year’ 2015.

Door:

Avatar
Bas Witte

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button