fbpx
IncidentenOnderwerpen

Noodlanding Cathay 777-300 op Schiphol

Cathay_777-300ER

Een Boeing 777-300 van Cathay Pacific heeft zaterdagochtend 28 maart een noodlanding gemaakt op Schiphol. Het toestel, met registratie B-KPC,  was onderweg van Hong Kong naar London Heathrow toen aan boord brand uitbrak. De 777 vloog op dat moment FL360 met 289 mensen aan boord ruim 200 kilometer ten noordoosten van Amsterdam. De piloten besloten uit te wijken naar Amsterdam.

Het vliegtuig landde rond 04.40 uur veilig op baan 27. Inmiddels was de brand al geblust, er stond wel nog veel rook in de cabine. Na de landing taxiede het toestel naar de apron met brandweer er vlak achter. Drie uur later vertrok het toestel weer naar Londen, waar het met een vertraging van drie uur en drie kwartier aankwam.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button