fbpx
IncidentenOnderwerpen

Lufthansa annuleert viering 60e verjaardag

Germanwings_A319_2

Lufthansa had de viering van de 60e verjaardag gepland voor 15 april, maar ziet daar vanaf in verband met de Germanwings crash.

Lufthansa zegt erover: “Out of respect for the crash victims of flight 4U9525 Lufthansa is canceling the originally planned festivities for the 60th anniversary of the company, which was planned for the 15th of April, 2015.”

Er komt een herdenkingsdienst in de kathedraal van Keulen op 17 april. Deze zal door Lufthansa live worden uitgezonden. Germanwings is een dochterbedrijf van Lufthansa.

Germanwings 4U-9525

Op 24 maart 2015 vertrok een A320 van Germanwings om 10:01 van Barcelona El Prat voor vlucht 4U-9525 naar Düsseldorf.

Eén minuut heeft het toestel op cruising altitude gevlogen. De captain ging naar het toilet blijkt uit gegevens van de Cockpit Voice Recorder. Volgens de regels ging de deur weer op slot. Daarna begon een daling. De co-piloot hoorde de captain er weer in te laten, maar heeft dit niet gedaan. Hij stelde de auto-pilot in op een hoogte van 100 voet, ruim onder het grondniveau van de Franse Alpen. Na 8 minuten was de verbinding met de A320 verbroken. Op de opnames is geschreeuw uit de cabine te horen, de poging tot de deur te forceren en het ademen van de co-piloot.

Het toestel is gecrasht in de zuidelijke Franse Alpen, circa 100 km ten noorden van Nice.

Van de 150 mensen aan boord heeft niemand de crash overleefd.

Germanwings_A320_1

Meer infomatie

Meer nieuws is te vinden in het dossier Germanwings crash.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button