fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

Crash-landing Air Canada: Drone-foto’s

©TSB Canada
©TSB Canada

Een A320 van Air Canada vloog 29 maart van Toronto naar Halifax met 132 passagiers en 5 crew aan boord. Tijdens de landing schoot het vliegtuig van de baan en raakte behoorlijk beschadigd. 23 mensen moesten naar het ziekenhuis, geen van de gewonden is in levensgevaar.

Een woordvoerder van Halifax Airport zegt dat het geen crash is omdat vlucht AC624 onder controle binnen kwam. Het toestel vloog voor de landing een half uur in een holding patern in de buurt van het vliegveld. De A320 kwam 1.00 voet / 335 meter onder het normale glijpad binnen en raakte antennes, lichten en een stroomkabel die op circa 250 meter van de baan stonden. Vervolgens klom het toestel nog een beetje om toch op de baan te landen. Na de impact was er geen elektriciteit op het vliegveld en het sneeuwde hevig. De stroomvoorziening is enkele uren later weer op gang gekomen. De A320 is bijna 24 jaar oud en vanaf het begin in dienst van Air Canada.

Een passagier zegt dat het toestel twee keer opveerde en dat er vonken te zien waren tijdens de landing. Toen het toestel stilstond hebben de passagiers via de nooduitgangen het vliegtuig verlaten. Ze holden weg van het vliegtuig vertelde een passagier omdat er brandstof lekte.

Op foto’s is te zien dat het vliegtuig door het landingsgestel gezakt is en dat onder meer de neus en beide vleugels substantiële schade hebben. De Canadese Onderzoeksraad (TSB) heeft voor het onderzoek ook een droge ingezet en deze foto’s zijn gepubliceerd. Te zien valt de schade aan het toestel en het punt waar de A320 in eerste instantie de grond raakte en meerdere antennes vernielde.

Drone foto’s

©TSB Canada
©TSB Canada
©TSB Canada
©TSB Canada
©TSB Canada
©TSB Canada
©TSB Canada
©TSB Canada

Ouder beeldmateriaal

Air_Canada_A320_crash

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button