fbpx
AirlinesOnderwerpen

Minder passagiers voor Air France-KLM in maart

Air_France-KLM

Air France-KLM heeft in maart minder passagiers vervoerd dan in maart vorig jaar. De beide airlines vervoerden 6,3 miljoen passagiers, dat is 0,4% minder dan maart vorig jaar. Toch steeg het totale aantal passagiers wel voor de hele Air France-KLM groep, met ook 0,4 procent. Dit zal met name te danken zijn aan Transavia, daar werden 9% meer passagiers verwelkomd; de maatschappij vervoerde 600.000 mensen.

 

Capaciteit

Net als bij de passagiersaantallen, leveren Air France en KLM ook in op capaciteit, die daalde met 0,3%. De loadfactor ging iets omhoog volgens de maatschappij, naar 83,3%. De short -en medium haul deed het slechter dan de long haul. Waren er nog 0,1% meer passagiers op de lange afstand, korte vluchten zagen 2,1% minder traffic. Long haul toestellen zaten 85,2% vol. Korte afstand 76,1%

Transavia

Transavia verwelkomde 9% meer passagiers. De ingezette capaciteit ging met 2,4% omhoog. In Frankrijk werd 48% meer capaciteit genoteerd. In Nederland liep dit juist terug doordat Transavia gestopt is met het aanbieden van chartervluchten.

Cargo

Ook het vrachtaandeel liep afgelopen maand terug ten opzichte van een jaar eerder. Er werd8,7% minder vracht vervoerd, de capaciteit ging ook omlaag met 0,9%. De vliegtuigen zaten daarom minder vol: 62,4% in maart 2015. Maart 2014 was dit nog 67,7%. Dat is dus 5,3 procentpunten minder.

Ontwikkelingen

KLM heeft het rooster voor de komende gepubliceerd. Er is 1,7% meer capaciteit in totaal (de long haul +1,8%, medium haul -1,9%). Transavia heeft 7,8% meer capaciteit.

Op 35 maart heeft Air France-KLM €400 miljoen opgehaald. Het geld wordt gebruikt om de Perform 2020 doelstellingen te halen. De verwachting is dat de geschatte schuld eind 2015 omlaag gaat van €5 miljard naar € 4,6 miljard.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button