fbpx
IncidentenOnderwerpenOpmerkelijk

piloot Germanwings vergiftigde mogelijk koffie gezagvoerder

Andreas Lubitz, de piloot van Germanwings vlucht 4U9525 , heeft mogelijk medicijnen in de koffie van de gezagvoerder van de vlucht gedaan. Dat schrijft de website dnaindia.com. Het zou gaan om een diureticum, een middel dat de afscheiding van water door de nieren bevordert. Hierdoor moet iemand vaker naar het toilet.

Onderzoek op Lubitz’ pc heeft aangetoond dat hij naar informatie over een plasmiddel zocht voor hij de Airbus A320 op 24 maart liet crashen in de Franse Alpen. Toen Lubitz de duikvlucht inzette, was hij alleen in de cockpit. De gezagvoerder was naar het toilet.

Eerder lieten onderzoekers al weten dat Lubitz online zocht naar manieren om zelfmoord te plegen.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button