fbpx
ColumnNieuwsOpinie

Sven de Bakker: betaald de krant lezen?

In gesprekken met vrienden komt het wel eens naar voren: Zitten jullie daar voorin nu echt gewoon de krant te lezen? En ja, hoe gek het ook klinkt, soms zitten wij inderdaad voorin om de beurt de krant te lezen. Tijdens de cruise gebeurt er over het algemeen nu eenmaal niets spannends, dat kan 1 piloot prima in de gaten houden. En bij bepaalde captains neem ik inderdaad wat te lezen mee, want anders kan 9 uur met zijn 2en voorin een wel hele lange dag zijn!

Maar met de meeste captains kijk ik de krant nog geen seconde in. En dat vind ik dan ook een van de grootste pluspunten van mijn baan. Je komt ontzettend leuke en interessante collega’s tegen en je hebt alle tijd om met elkaar interessante gesprekken aan te gaan. En zo leer je van alles bij. Sommige collega’s zijn in het onroerend goed gegaan, ik hoor hoe je dat het beste kunt regelen en op welke plekken je vooral wel of vooral niet wat moet kopen.

Maar er zijn ook gekkere voorbeelden. Wat dacht je van het hebben van je eigen vliegveld? En dan niet zo’n strip voor je huis zoals in Amerika, maar echt een heel vliegveld. Het is een geweldig verhaal hoe hij en zijn vrienden eigenaar zijn geworden en welke plannen ze allemaal hebben. Ook zijn er verschillende piloten met een eigen bedrijf naast de vliegbaan, soms in de vliegwereld, maar ook een café komt voorbij.

En het voordeel van de hele wirwar aan Europese regels waar wij ons door heen moeten werken, je collega’s zitten regelmatig met dezelfde problemen en sommigen hebben zelfs al oplossingen gevonden. Dus oplossingen bespreken is ook vaak favoriet.

Maar het meest opzienbarende had ik in mijn eerste jaar als vlieger. De captain was wat laat en aangezien ik nog niet zo ervaren was werd ik toch een klein beetje ongeduldig. De captain verontschuldigde zich bij aankomst, maar zat al snel telkens weer aan de telefoon. Toen we echt moesten vertrekken werd de telefoon weggelegd. “sorry” zei hij, “Maar we hebben een probleem met een tijger, hij is ziek.” Ik dacht even dat ik het verkeerd verstaan had. “Een tijger” vroeg ik? Ik bleek het inderdaad goed verstaan te hebben. Hij bleek met zijn familie een dierentuin te bezitten. Je kunt je voorstellen, het werd een hele vermakelijke vlucht 🙂

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button