fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

Cessna crasht op Duitse Autobahn – Foto’s

©Flohlateiner
©Flohlateiner

Rond half 2 vanmiddag is een Cessna 172 met registratienummer D-EOFK gecrasht op de Duitse snelweg A28 in de buurt van Oldenburg. De 69 jarige piloot verloor het leven, 3 raakten zwaargewond. Twee konden er snel uitgehaald worden, de andere twee, waaronder de piloot, moesten uit het wrak geknipt worden. Het toestel was volgens de politie net opgestegen. Vlak daarna crashte het naast de snelweg, tussen de vangrail en een wildhek. Er werden geen auto’s geraakt.

De piloot zou veel ervaring hebben gehad en lid zijn van de nabijgelegen vliegclub. De A28 is wegens explosiegevaar van lekkende kerosine afgesloten. Met trauma heli’s zijn slachtoffers naar nabijgelegen ziekenhuizen gbracht.

Bild.de meldt dat d piloot en zijn vrouw in 2013 een ongeplande landing in een maisveld hebben gemaakt. Daar kwamen ze met lichte verwondingen van af.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button