fbpx
OnderwerpenVliegvelden

Ruim 2.000 vluchten geannuleerd door staking Franse luchtverkeersleiders

©Jean-Pierre Bazard
©Jean-Pierre Bazard

Woensdag en donderdag staakten Franse luchtverkeersleiders. Hierdoor konden 2.000 vluchten niet uitgevoerd worden. Veel andere vluchten liepen vertraging op.

De Franse luchtverkeersleiders staken tegen een voorstel om de pensioensgerechtigde leeftijd te verhogen van 57 naar 59 jaar. Veel vluchten werden hier de dupe van. EasyJet zegt 579 annuleringen te hebben gehad. Ryanair moest meer dan 500 vluchten schrappen. Air France zegt dat 75% van de vluchten van Orly niet door konden gaan en 50% van de medium-haul vluchten van Parijs Charles de Gaulle. Vluchten vanuit andere Franse steden moest 60% geannuleerd worden. Persbureau AFP zegt dat er 2.000 vluchten geschrapt zijn.

Ook overvliegende vluchten hadden last van de staking. Deze moesten omvliegen via bijvoorbeeld Duitsland. Maar andere landen konden maar een beperkt deel opvangen.

Er was veel kritiek van luchtvaartmaatschappijen en reizigers. Volgens de vereniging van Europese Airlines is het sinds 2010 de 39e keer dat de luchtvaart de dupe is geworden van Franse ATC stakingen. AEA zegt De verkeersleiders gaan verder staken van 16 tot 18 april en van 29 april tot 2 mei.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button