fbpx
FinancieelOnderwerpen

Afrikaanse Fastjet haalt € 70 miljoen op en wil vloot vertienvoudigen

FastJet_A319_1

Op de beurs van Londen heeft de Afrikaanse low-cost carrier £50 miljoen opgehaald door nieuwe aandelen uit te geven.

FastJet heeft nu drie A319 toestellen waar al een flink netwerk van bestemmingen mee wordt aangeboden. In 2014 groeide het aantal passagiers met 63%. Met de opgehaalde miljoenen wil de maatschappij verder groeien. Er zijn gesprekken gaande met verschillende lease-bedrijven om in 2015 nog de vloot met tweedehands A319’s uit te breiden. Vastbeet heeft de ambitie in 2018 34 toestellen te hebben.

De drie A319’s worden nu maximaal ingezet, Fastjet kan alleen verder groeien door meer toestellen aan te trekken. De vluchten zitten gemiddeld 70% vol. De maatschappij wil een pan-Afrikaanse low-cost carrier worden en timmert flink aan de weg. Inmiddels wordt vanuit Dar es Salaam, Tanzania naar 7 bestemmingen in 4 landen gevlogen. Gesprekken zijn gaande om naar meer landen en bestemmingen te vliegen.

Fastjet is opgericht door onder andere Stelios, bekend van easyJet. Aan het hoofd staat Ed Winter, voormalig COO van easyJet. Afrika kent slechte verbindingen, veel wegen zijn vol gaten en treinen rijden doorgaans niet. Fastjet krijgt hierdoor voet aan de grond en zag 2 jaar na oprichting de miljoenste passagier. De volgende stap is bases in Zambia en Zimbabwe openen, de maatschappij zit hiervoor in een afrondende fase.

CEO Ed Winter zegt over het opgehaalde geld: “We will now be able to significantly expand our fleet and customer base, grow our operations organically, add new international routes and expand the fastjet model in Kenya, South Africa, Uganda, Zambia, and Zimbabwe. Fastjet will also use the proceeds of the placing to expand its existing operations and expects to further increase the frequency of flights on all its current routes.”

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button