fbpx
NieuwsOnderwerpenVliegvelden

Staking Franse luchtverkeersleiders afgelast

©Jean-Pierre Bazard
©Jean-Pierre Bazard

Eurocontrol meldt dat de Franse ophanden zijnde staking is afgelast. Eurocontrol is de Europese luchtverkeersleiding voor het hogere luchtruim.

De luchtverkeersleiders zouden 16 t/m 18 april weer gaan staken. De luchtverkeersleiders zeggen de staking afgelast te hebben door toezeggingen die gedaan zijn door het management. De staking die gepland staat voor 29 april t/m 2 mei blijft voorlopig wel staan.

8 en 9 april staakten de Franse luchtverkeersleiders ook. Hierdoor konden 2.000 vluchten niet uitgevoerd worden. Veel andere vluchten liepen vertraging op.

De Franse luchtverkeersleiders staken tegen een voorstel om de pensioensgerechtigde leeftijd te verhogen van 57 naar 59 jaar. Veel vluchten werden hier de dupe van. EasyJet zegt 579 annuleringen te hebben gehad. Ryanair moest meer dan 500 vluchten schrappen. Air France zegt dat 75% van de vluchten van Orly niet door konden gaan en 50% van de medium-haul vluchten van Parijs Charles de Gaulle. Vluchten vanuit andere Franse steden moest 60% geannuleerd worden. Persbureau AFP zegt dat er 2.000 vluchten geschrapt zijn.

Er was veel kritiek van luchtvaartmaatschappijen en reizigers. Volgens de vereniging van Europese Airlines is het sinds 2010 de 39e keer dat de luchtvaart de dupe is geworden van Franse ATC stakingen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button