fbpx
IncidentenOnderwerpen

Wrakstukken & lichamen Carson Air Flight 66 gevonden – Update

metroliner 2Een SA-226 Metro II (Fairchild Swearingen Metroliner) is in zuid-west Canada van de radar verdwenen. Het vliegtuig steeg op vanaf Vancouver International Airport (YVR) om naar Prince George Airport (YXS) te vliegen, maar is toestel nooit aangekomen. Er waren twee mensen aan boord, de twee piloten. Het ging om een vlucht van Carson Air met verder alleen vracht aan boord.

Een afbeelding van hetzelfde type vliegtuig (van een andere maatschappij) is hiernaast bijgevoegd.

carson air flightradar verdwijning

Lichamen en wrakstukken gevonden

Twee helikopters, een Aurora en een C-130 zijn nu aan het zoeken. Enkele uren na de verdwijning zijn wrakstukken gevonden, onder andere een vleugel. Het Canadese zoekteam kan bevestigen dat het om het verdwenen toestel gaat, het registratienummer is zichtbaar. Ruim een dag later zijn ook de lichamen van de piloten gevonden. Ze lagen net ten noorden van Mount Seymour op een hoogte van 1.500 meter. Ook de rest van het vliegtuig is hier gevonden.

De Canadese Transport Safety Board doet onderzoek naar het ongeluk. Er zijn geen zwarte dozen aan boord, bij een vliegtui van een dergelijke grootte is dat niet verplicht. De TSB denk aan een mechanisch probleem.

Het vliegtuig steeg ‘s ochtends om 06.43 lokale tijd op, het had iets meer dan een uur later (rond 08:00) moeten aankomen op Prince George Airport. Kamloop’s Flight Information Centre verloor het radarcontact al rond een uur of 7 ‘s morgens. Het vliegtuig was toen ten noordoosten van de stad Vancouver.

Op de afbeelding hiernaast is op Flightradar te zien waar het vliegtuig ongeveer is verdwenen. Momenteel is de zoektocht in volle gang. Er zijn 25 mensen op de grond in gezet. Ze zoeken in verse poedersneeuw, met omstandigheden die op de tweede dag redelijk zijn.

Dit is update 2. Het originele bericht verscheen op 13 april.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button