fbpx
Incidenten

Noodlanding 737 vanwege opgesloten persoon in vrachtruim – Video

Alaska_Airlines_737-900

Een Alaska Airlines vlucht moest een ongeplande landing maken toen de passagiers heftig geklop hoorden vanuit het vrachtruim.

Een grondpersoneelslid van Seattle Airport was opgesloten in het ruim van de 737-900. Hij was vracht aan het inladen geweest en is daar in slaap gevallen. Toen het laden van het vliegtuig klaar was werd het team weer verzameld en de teamleider merkte dat er iemand miste. Hij heeft naar de man gezocht door te roepen in het vrachtruim en te sms’en, maar kreeg geen gehoor. De rest van het team dacht dat de man’s shift klaar was en hij naar huis ging.

Vlucht 448 vertrok naar Los Angeles en direct na vertrek hoorde de passagiers het harde gebeuk en geschreeuw. Daarop reageerden de twee air marshals die aan boord waren. Eén hield de man rustig en vertelde dat ze terug zouden keren. De captain besloot direct terug te keren en een noodsignaal uit te zenden om voorrang te krijgen om te landen. 14 minuten na take-off stond het toestel weer aan de grond. De man zat opgesloten in een cargoruim dat onder druk en op temperatuur werd gebracht. Voor de zekerheid is hij naar het ziekenhuis gebracht.

Aan boord waren 170 passagiers en 6 crewleden. En één verstekeling.

De opgesloten man moest een drugstest ondergaan nadat hij uit het ziekenhuis werd ontslagen. De passagiers kwamen om 18:17 aan op Los Angeles, ruim 3 uur later dan gepland.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button