fbpx
IncidentenOnderwerpen

Asiana A320 Hiroshima: wiel raakte antennes bij approach

Op de luchthaven van Hiroshima is een Airbus A320 van Asiana naast de landingsbaan terechtgekomen. Daarbij zijn 23 mensen gewond geraakt. Volgens het ministerie van Transport raakte een landingswiel van de A320 de localizer, een radioantenne faciliteit die ervoor zegt dat het toestel de baan kan vinden en die vlak voor de landingsbaan staat. Op foto’s is te zien dat de 6 meter hoge faciliteit beschadigd is.

Aan boord van het toestel, dat met vluchtnummer OZ162 afkomstig was uit Seoel, waren 74 passagiers en zeven bemanningsleden. Het vliegveld is na het incident gesloten, vluchten die na het toestel nog zouden landen zijn uitgeweken naar andere luchthavens. 24 uur later is het nog steeds dicht Een team van onderzoekers is naar het incident gestuurd.

Passagiers melden een explosie vlak voor de landing te hebben gehoord. De cabine vulde zich snel met rook en de zuurstofmaskers kwamen naar beneden. Het toestel veerde na landing weer op en kwam naast de baan terecht. Het maakte een draai van bijna 180 graden.

Begin april crashlandde een andere A320 op nagenoeg dezelfde manier. De Air Canada raakte ook vlak voor de landingsbaan antennes (en een hoogspanningsleiding) waardoor de landing niet goed ging.

Dit is update 1. Het oorspronkelijke bericht verscheen 14 april.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button