fbpx
MilitairOnderwerpen

Nieuwe stealth bommenwerper gemaakt om te upgraden

new_bomber_Boeing

De nieuwe te ontwikkelen stealth bommenwerper wordt gemaakt om in de toekomst makkelijk te kunnen updaten. Het moet zo makkelijker en goedkoper zijn het toestel aan te passen aan nieuwe dreigingen.

Het Pentagon zegt erover: “I think we will have opportunities to compete technologies that can go into the bomber to a degree we would not have had on other programs before. The design is structured so that we have the opportunity to insert technology refresh in a way which we have not had the flexibility to do in the past. We cannot assume that when we put a system out, it’s going to be fine for the next three or four decades,” Kendall said. “We’ve got to stay on top of what the threats are doing. They’re moving quickly. They’re responding to us. We have to do the same.”

Nieuwe bommenwerper

Het project is uiterst geheim. Er zijn wel een paar elementen bekend. De Air Force gaat er 80 tot 100 kopen en wil maximaal $550 miljoen per stuk betalen. Er worden nu voorstellen van Boeing-Lockheed Martin en van Northrop Grumman bekeken. Deze zomer moet bekend worden wie het nieuwe toestel mag ontwikkelen. Rond 2020 moet het eerste testtoestel vliegen, vanaf 2030 zouden ze dan operationeel worden. Het is alweer 25 jaar geleden dat de eerste stealth bommenwerper, de B-2 van Northrop Grumman, voor het eerst vloog. Samen met de F-35 en de nieuwe generatie tankvliegtuigen (op basis van een 767) is dit project het belangrijkste van de Air Force.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button