fbpx
AirlinesOnderwerpen

ANA neemt belang in Skymark

Skymark A330-300
Skymark A330-300

De grootste maatschappij van Japan, ANA neemt een belang van onder de 20% in het failliete Skymark (ook Japans). Dit maakt deel uit van het reddingsplan van Skymark.

Als ANA een groter dan 20% belang neemt kunnen ze landingsrechten op de grootste luchthaven, Tokyo Haneda, kwijtraken. ANA wil zorgen dat een deel van het personeel van Skymark kan blijven werken. Mogelijk wordt het bedrijf ook weer naar de beurs gebracht. Ook zal geholpen worden met brandstof, veiligheidscontroles en gezamenlijke vluchten.

AirAsia

Enige tijd geleden was er sprake van een samenwerking van ANA en AirAsia om Skymark over te nemen. Het is niet raar dat ANA en AirAsia zich hebben aangeboden. AirAsia wil terug naar de Japanse markt na de scheiding met ANA een jaar geleden en verder vliegen de luchtvaartmaatschappijen met dezelfde toestellen, de A330’s. Voor ANA gaat het echter om de groei ten opzichte van JAL

Faillissement

Skymark Airlines geeft de schuld van het potentiële faillissement aan een slechte Yen koers en Airbus. De luchtvaartmaatschappij bestelde 6 A380’s bij Airbus maar was constant te laat met deelbetalingen, daarop annuleerde Airbus de order, was Skymark haar aanbetaling kwijt en werden ze aangeklaagd wegens contractbreuk. Skymark wilde de A380’s inzetten om direct met JAL en ANA te concurreren op internationale routes.

Skymark

Skymark Airlines, opgericht in 1998, was een zeldzaam voorbeeld van een Japanse low-cost carrier die opereerde zonder hulp van ANA of JAL, dit lijkt nu vooralsnog verloren te gaan. Skymark kiest deze maand haar sponsoren en zal 29 mei haar rehabilitatie plan presenteren aan het Tokyo District Court.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button