IncidentenOnderwerpVliegvelden

Kathmandu Airport beperkte capaciteit door noodhulp

©Jon Khoo
©Jon Khoo

Kathmandu Airport draait weer op volle sterkte, maar de noodvluchten beperken de capaciteit.

Het grootste probleem is de beperkte parkeerruimte voor vliegtuigen. Er zijn 8 plaatsen beschikbaar. Omdat het vliegveld midden in de stad ligt, is er weinig ‘creatief parkeren’ mogelijk. Bovendien staat de apron vol met mensen die nergens anders heen kunnen. Op flightradar is goed te zien dat vliegtuigen vaak tot 90 minuten in de holding vliegen boven het zuiden van Nepal. Zodra er 1 toestel vertrokken is van het vliegveld landt er een nieuwe.

Turn Around

©Google Maps
©Google Maps

Een klein passagierstoestel kan op een normaal functionerend vliegveld na een ruim half uur weer weg zijn, maar door de chaos lukt dat hier niet. Dan zijn er ook nog veel noodhulp toestellen die leeggehaald moeten worden, daar gaat veel meer tijd overheen.

Extra vluchten

Maatschappijen sturen extra vluchten. Vooral Indiase en Chinese maatschappijen doen dit. Het Chinese Dragonair stuurt grote A330’s naar Kathmandu. Andere maatschappijen sturen meer kleinere 737’s. Waarom er geen grotere toestellen worden ingezet is onduidelijk. Zo heeft Air India op 3 vluchten 361 mensen opgehaald uit Kathmandu. In een grote A330 gaat dit aantal ook ongeveer.

Spicejet biedt NGO’s zitplaatsen en vrachtruimte aan op de vluchten naar Nepal. Er is een speciaal email adres waar NGO’s gebruik van kunnen maken om vliegtuigen zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

©Google Maps
©Google Maps
©Jon Khoo
©Jon Khoo

Dossier Kathmandu Airport

Meer nieuws over Tribhuvan International Airport na de aardbeving in ons dossier.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close