fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

WizzAir met nieuwe A321 naar Eindhoven en Maastricht

©Remco de Wit
©Remco de Wit

Wizzair heeft nu nog een vloot van uitsluitend A320 toestellen. Vanaf het vierde kwartaal 2015 zullen ook A321’s in de vloot zijn.

Routes

De A321’s worden gestationeerd op Boedapest. De eerste route waarop de A321 wordt ingezet is naar London Luton. Vanaf 16 december wordt Eindhoven toegevoegd. Vervolgens worden routes naar Brussels Charleroi, Istanbul Sabiha Gokcen, Stockholm Skavsta, Tel Aviv en Alicante begonnen. Maastricht sluit de rij in de planning en zal vanaf 27 februari twee keer per week worden aangevlogen.

A321

In een poging om op hetzelfde kostenniveau als Ryanair te komen heeft WizzAir (nu 10% mee kosten dan RYR) in 2013 een order van A320’s gedeeltelijk omgezet naar A321’s. Er zijn er nu 26 besteld van het grotere type. In een A320 van Wizz gaan 180 personen. De A321 zijn momenteel gecertificeerd voor 220 passagiers, maar dit wordt binnenkort meer. De verwachting is dat WizzAir 230 stoelen per toestel zal hebben.

De maatschappij kijkt naar extra orders voor dit type toestel. Dat zal dan de neo worden. Het is zelfs niet onmogelijk uiteindelijk alleen maar A321’s in de vloot te hebben.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button