fbpx
MilitairOnderwerpen

Sovjet bommenwerper TU-160 gaat weer in productie

Tupolev_Tu-160

Rusland gaat de Tupolev Tu-160 ‘Blackjack’ weer produceren. Het toestel is het grootste militaire vliegtuig (uitgezonderd transport vliegtuigen) en grootste supersonische vliegtuig. In 1984 rolde het eerste toestel van de band.

Het Russische ministerie van Defensie zegt in een serie tweets dat het nodig is de productie van de Tu-160 weer op te starten. “Het toestel is namelijk de beste in zijn klasse.” Momenteel wordt de Tupolev vernieuwd. De eerste upgrade is in december 2014 geleverd. Avionics en wapensystemen zijn gemoderniseerd. Rusland heeft 13 Tu-160’s in de vloot en 14 in bestelling. Oekra├»ne is het enige andere land dat de toestellen ooit in de vloot had. Een deel is als betaling naar Rusland gegaan en de rest is gesloopt.

In 2016 wordt een tweede fase van vernieuwing ingezet. Dit keer zijn de motoren aan de beurt. In de twintiger jaren moet er een geheel nieuwe vervangende bommenwerper komen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button