fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Birdstrike testtoestel A320neo zorgt niet voor vertraging – foto

A320neo_10

Donderdag trof een vogel de rechtermotor van het eerste A320neo testtoestel. De MSN 6101 met Pratt&Witney PW1100G motoren was aan het klimmen na take-off. Op de foto is te zien dat vlammen uit de motor slaan.

Airbus reageert: “this type of occurrence sometimes does happen during testing at high-power levels.” Verder zegt Airbus dat het incident geen invloed heeft op de test-planning en de aflevering van het eerste toestel aan het einde van dit jaar.

Testprogramma

Het testen van het nieuwe verkoopkanon komt goed op stoom. Inmiddels zijn er twee actieve testtoestellen. De derde heeft de concurrerende motoren van CFM, de Leap-1A. Grondtests zijn begonnen en voor juni moet de eerste vlucht gemaakt worden. Het vierde testtoestel wordt een A321. In totaal komen er 8 testtoestellen. 4 A320neo’s, 2 A319neo’s en 2 A321neo’s. De bulk van de 2.800 testuren zal gedaan worden door de A320neo’s. Einde van het jaar moet de met P&W motoren A320 worden gecertificeerd. Half 2016 volgt dan de Leap-variant.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button