fbpx
FinancieelOnderwerpen

Cijfers IAG en airberlin

Airberlin_737-700

Naast Air France-KLM hebben donderdag ook IAG (British Airways/Iberia) en airberlin de cijfers bekend gemaakt.

IAG

Voor het eerst heeft IAG sinds het bestaan in het eerste kwartaal winst gemaakt. Na het verlies van €150 miljoen in 2014 was er nu €25 miljoen winst. Het eerste kwartaal is vaak een moeilijke voor maatschappijen. De omzet nam met 12% toe naar € 4,7 miljard. Vooral vluchten naar Noord-Amerika waren populair. IAG denkt een winst van € 2,2 miljard te gaan maken in 2015. Dit is wel voor belasting.
IAG verwacht dat de sterke dollar voor problemen gaat zorgen, vooral omdat brandstof in dollars wordt afgerekend: “Fuel in the second quarter will show an increase because of the movement in the euro-dollar principally, so it is a significant issue”.

airberlin

Minder rooskleurige cijfers waren er bij airberlin. Nog nooit heeft de maatschappij zoveel verlies gemaakt als in 2014: €377 miljoen. Dat is ruim 20% meer verlies dan het jaar ervoor. Een belangrijke reden waren de reorganisatiekosten. De omzet was met €4,2 miljard wat hoger dan 2013. Er waren 31,7 miljoen passagiers, een stijging van 0,6%. Grootaandeelhouder Etihad kondigde nog een bezuinigingsronde aan voor de tweede maatschappij van Duitsland.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button