fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

Nepal: grote toestellen deels verboden te landen

Kathmandu_Landingsbaan_KTM

De landingsbaan van Kathmandu Airport heeft het te zwaar te verduren. Door alle vluchten met hulpgoederen komen er 2 tot 3 keer meer vluchten per dag binnen dan normaal. De 50 jaar oude landingsbaan kan het niet aan. De aardbeving heeft de baan weerstaan maar al die vluchten blijkt teveel van het goede, er zijn scheuren in het asfalt waargenomen.

Nepal heeft nu afgekondigd dat toestellen met noodhulp zwaarder dan 196 ton niet meer mogen landen. Reguliere vluchten (die al in de planning stonden) en zwaarder dan 196 ton zijn, mogen wel nog landen. De baan wordt zoveel als mogelijk gerepareerd.

Terugkerend probleem

Sinds juni 2011 zijn er regelmatig barsten waargenomen. Sinds augustus 2013 heeft het vliegveld de maatschappijen gevraagd zoveel mogelijk met narrow body’s te komen. De afgelopen 8 dagen zijn er 300 extra vluchten met noodhulp binnengekomen.

Toestellen

We hebben een aantal leeggewichten van toestellen op een rijtje gezet.
[su_table]

Toestel Leeggewicht Maximum landgewicht
A330F 109ton 187ton
B777F 144ton 261ton
B747-400F 165ton 295ton
B747-8F 214ton 343ton
B767F 86ton 147ton
KDC-10 120ton 183ton

[/su_table]

Kleinere wide-body’s zoals de A330 en B767 kunnen nog wel naar Kathmandu. Groter dan dat is momenteel niet toegestaan. Ook de A330 zal redelijk leeg moeten vertrekken anders komen ze ook over 196 ton.

©Jon Khoo
©Jon Khoo

 

Dossier Kathmandu Airport

Meer nieuws over Tribhuvan International Airport na de aardbeving in ons dossier.[su_spacer size=”50″]

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button