fbpx
MilitairOnderwerpen

“Qatar krijgt Franse landingsrechten door Rafale deal”

Qatar_Fleet_A320

Qatar koopt voor € 6,3 miljard 24 Rafale straaljagers. Bij de deal zitten ook raketten en de training van 36 piloten en 100 technici.

Landingsrechten

Aviation Week weet nu te melden dat er niet alleen straaljagers gekocht zijn maar ook landingsrechten voor Qatar Airways. De maatschappij zou 3x per week naar Lyon en naar Nice mogen gaan vliegen. Op vragen over de kwestie wordt niet ontkennend gereageerd door president Hollande. Aviation Week heeft het over een nieuwe ontwikkeling in het gevecht tegen de gulfcarriers. Air France-KLM probeert juist met man en macht maatschappijen uit het Midden-Oosten te laten inperken door de regeringen en de Europese Unie.

Le Monde quote Hollande: “It is legitimate that there are discussions and negotiations so that a certain number of air routes could be opened on behalf of a nation that also will bring a lot of tourists, and no one can doubt the cities of Nice and Lyon are particularly in favor of this”.

De verkoop van de Rafale is een opsteker voor bouwer Dassault. De Rafale wordt dan wel gezien als één van de beste straaljagers, verkopen vallen nogal tegen. Frankrijk heeft er 91 besteld. Voordat Qatar tekende wilden alleen India en Egypte de straaljagers hebben. In totaal zijn er nu 180 besteld.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button