IncidentenNieuwsOnderwerp

Zware schade vliegtuigneus door vogel

Een vliegtuig van Turkish Airlines heeft zware schade opgelopen nadat het tijdens de vlucht werd geraakt door een vogel.

De Boeing 737-800, met vluchtnummer TK2004, was bezig met een binnenlandse vlucht van Istanbul naar Nevsehir. Tijdens de nadering op Nevsehir vloog een vogel tegen het toestel aan. Door de impact raakte de neus van het toestel zwaar beschadigd, ook de vleugel raakte beschadigd.

Het toestel is even later veilig geland.

Een vliegtuig is zo ontworpen dat het na een bird strike veilig verder kan vliegen. Vliegtuigmotoren moeten bijvoorbeeld na een bird strike veilig uitgeschakeld kunnen worden. De rest van het toestel moet ook een botsing met een vogel van 1.8 kilogram kunnen weerstaan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Quint Koops

Redacteur. Quint is al vele jaren zeer geïnteresseerd in de luchtvaart. Sinds een aantal jaar doet hij in zijn vrije tijd onder andere aan zweefvliegen. Op het moment studeert Quint Aviation Studies aan de Hogeschool van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close