fbpx
HelikoptersIncidentenOnderwerpen

Taliban claimt neerschieten helikopter Pakistan met NL ambassadeur aan boord – Foto

Een helikopter van het Pakistaanse leger is neergestort in Pakistan. In een verklaring zegt de Taliban de heli neergeschoten te hebben. Pakistan kan de claim nog niet bevestigen. Militanten in dat deel van Pakistan claimen vaker de verantwoordelijkheid voor incidenten terwijl ze er niks mee te maken hebben.

“The helicopter was shot down by an anti-aircraft missile, killing pilots and many foreign ambassadors,” zegt Taliban woordvoerder Muhammad Khorasani tegen NDTV in het Urdu.

Het toestel was onderdeel van een groep van drie helikopters. Deze wilden landen bij een legerschool in het noorden van Pakistan. Een van de helikopters crashte vervolgens op de school in Naltar Valley door nog onbekende redenen.

De vlucht was ter ere van de opening van een toerismeproject waarbij het leger toeristen gaat vervoeren naar de afgelegen provincie.

Aan boord waren zeventien personen: elf buitenlanders en zes Pakistanen. Majoor-generaal Asim Bajwa meldt in een tweet dat twee piloten en twee buitenlanders zijn omgekomen. De omgekomen buitenlanders zijn een ambassadeur van Noorwegen en de Filipijnen, ook de vrouwen van de ambassadeurs van Maleisië en Indonesië zijn omgekomen. Vijf andere mensen zijn gewond raakt, waaronder de Poolse en Nederlandse ambassadeurs.

Foto

Ambulances

De woordvoerder van het leger, majoor-generaal Asim Bajwa, publiceerde vrijdag een serie tweets:

Een ambtenaar zei: ‘’ Wij moeten zoveel mogelijk ambulances sturen, omdat de situatie spoedeisend is.’’

Een ambtenaar van de lokale politie meldde: ‘’De mensen die gewond zijn geraakt worden naar een militair ziekenhuis in Gilgit gevlogen.’’

Quint Koops

Redacteur. Quint is al vele jaren zeer geïnteresseerd in de luchtvaart. Sinds een aantal jaar doet hij in zijn vrije tijd onder andere aan zweefvliegen. Op het moment studeert Quint Aviation Studies aan de Hogeschool van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button