fbpx
IncidentenMilitairOnderwerpen

VS helpt Nepal met herstel regionale vliegvelden en vliegend materieel

Boeing_V-22

De VS is sinds een week bezig met zwaar materieel naar Nepal te brengen om te helpen in de nasleep van de aardbeving. Vooral aan helikopters is een nijpend tekort in Nepal.

Materieel

Er gaan 13 militaire vliegtuigen, waaronder 7 verticaal landend materieel, naar Nepal. De VS wil vooral helpen de zich opstapelende hulpgoederen over het land te verdelen. Naast de vliegtuigen gaan er 500 mariniers en vorkheftrucs naar het land. “What you don’t want to do is build up a mountain of supplies, blocking space for planes or more supplies”.
Het materiaal bestaat uit 4 MV-22B Osprey’s tilt rotor vliegtuigen, 3 UH-1Y Venom’s helikopters, 4 C-17 toestellen en 2 KC-130 Hercules.

Volgens de VN hebben 8 miljoen van de 28 miljoen Nepalezen hulp nodig. In ieder geval 2 miljoen mensen hebben tenten, water, eten en medicijnen nodig. Een van de vluchten van de VS kwam in brandstofproblemen toen het voertuig moest wachten voordat het kon landen, om maar aan te geven hoe groot de problemen op het vliegveld nog steeds zijn.

Kleinere vliegvelden gebruiken

De VS stuurt radar apparatuur en landingsbaan-reparatie-experts naar Nepal om twee provinciale vliegvelden gereed te maken voor het ontvangen van hulpvluchten. Het gaat om de vliegvelden van Pokhara (baan van 1400 m) en Gautam Buddha Airport (1.500 meter). Dit zijn de enige vliegvelden die grotere toestellen kunnen ontvangen. Veel andere vliegvelden hebben banen met een lengte van 500-700 meter. Over de weg is het bijna onmogelijk Nepal te bereiken.

©Jon Khoo
©Jon Khoo

Dossier Kathmandu Airport

Meer nieuws over Tribhuvan International Airport na de aardbeving in ons dossier.[su_spacer size=”50″]

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator m√©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button