fbpx
LongreadNieuwsOnderwerpen

Nieuw! Weekend longread | Malaysia Airlines reorganisatie

©Daniel Bachhuber
©Daniel Bachhuber

Nieuw op Upinthesky: de weekend longread.

Regelmatig zal in het weekend de longread verschijnen op Upinthesky. Eén onderwerp waar wat langer bij wordt stilgestaan. Het kan een langer artikel zijn of juist meerdere artikelen die tegelijk worden gepubliceerd. Vaak zal er een link met de actualiteit zijn, maar dit hoeft niet per se.

Deze week trappen we af met de reorganisatie bij Malaysia Airlines. We geven een (bedrijfskundige) analyse en we kijken waar de mogelijk af te stoten vliegtuigen naartoe zouden kunnen gaan. Verder hebben we een dossier Malaysia Airlines gelanceerd waar achtergrond over de maatschappij in staat en waar je links naar meer artikelen kan vinden.

Lekker veel lezen over één onderwerp dus. Handig voor in het weekend, of de dagen daarna als het rustig op het werk is.

De longreads zijn te vinden via het menu, onder Rubrieken.
[su_row][su_column size=”1/2″]

Waar gaan de uit te faseren Malaysia vliegtuigen heen?

©Simon Boddy
©Simon Boddy

Malaysia gaat waarschijnlijk vliegtuigen afstoten. De verwachting is dat alle (6) A380’s de vloot verlaten. Daarnaast moeten 4 B777-200ER’s, alle (4) A330-200F’s en alle (2) B747-400F’s het veld ruimen. Wat gaat er mogelijk met de toestellen gebeuren?
[/su_column]
[su_column size=”1/2″]

Afstoten A380’s en herstructurering MAS – Commentaar

Staart_MAlaysia_MAS_777
Malaysia Airlines is een gerenommeerde maatschappij met een 5 star rating. Na beide crashes was er een dip in de passagiersaantallen. Die zijn nog niet terug op niveau, ondanks tijdelijk lagere prijzen. De afgelopen 12 jaar zijn er 6 jaren met verlies geweest. De kosten zijn circa 20% hoger dan bij vergelijkbare maatschappijen. Dat er iets moet gebeuren met de maatschappij is dus duidelijk.

[/su_column][/su_row]

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button