fbpx
OnderwerpenVliegvelden

VS wil eigen grenscontrole naar Schiphol

Security_Screening_airport_Controle

De VS wil de grenscontrole voor dat land al op Schiphol uitvoeren, ze gaan dit echter niet zelf betalen. Zo meldt het Haarlems Dagblad.

De VS wil de grenscontroles al in het buitenland uitvoeren om zo terroristische dreigingen tegen te gaan. Volgens het HD heeft de VS onder andere Nederland, maar ook Engeland, Frankrijk, Duitsland en Zweden benaderd. Na de controle wordt de vlucht als een binnenlandse gezien. Eenmaal aangekomen op één van de luchthavens in de VS hoeft niet meer in de rij te worden gestaan.

Schiphol zou voor het grootste deel van de kosten van de beveiliging moeten opdraaien. De luchthaven zou hiervoor een hele pier moeten afsluiten om de reizigersstromen gescheiden te houden. Zie voor meer informatie het Haarlems Dagblad.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button