fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Fastjet bestelt vierde vliegtuig

Fastjet_A319

FastJet heeft vandaag de eerste stap gezet om de vloot uit te breiden en daarmee het routenetwerk.

De maatschappij heeft een letter of intent getekend met leasebedrijf ICBC voor een A319. Dit zou de vloot vergroten van drie naar vier vliegtuigen, allen A319’s. Als de intentieverklaring wordt omgezet in een bestelling dan zouden er circa 275.000 passagiers op jaarbasis bij kunnen komen. Het toestel moet komende zomer al voor fastJet vliegen.

De CEO zegt erover: “It will be a strong step forward to add another aircraft to our fleet and embark on our planned expansion funded by our recent £50 million placing”. Vorige maand haalde fastJet op de Londense beurs dit geld op voor vlootuitbreiding. Momenteel vliegt de maatschappij vanuit de hub Dar es Salaam naar 4 landen en 7 bestemmingen. De drie A319’s worden zo goed als volledig ingezet. Om door te groeien zullen er nieuwe toestellen moeten komen. In 2018 zouden er 34 toestellen en 40 bestemmingen moeten zijn. Binnenkort gaat de tweede basis open in Lusaka, Zambia.

Het toestel dat nu waarschijnlijk gaat komen is een ex-British Airways Airbus.

Fastjet-routes

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button