fbpx
OnderwerpenVliegvelden

VS repareert landingsbaan Kathmandu Airport

©USAF
©USAF

Een speciaal team van de US Air Force heeft noodreparaties uitgevoerd aan de landingsbaan van Kathmandu Airport.

Er is een grondige inspectie van 20 kritieke punten gedaan op de 3.050 meter lange baan. Het betroffen scheuren of gaten in de baan die voor hinder of gevaar voor vliegtuigen zou kunnen zorgen. De enige landingsbaan van het enige internationale vliegveld is de levenslijn voor het zwaar getroffen Nepal. Via de weg is het land amper te bereiken. Niet alleen het asfalt is bekeken, er zijn ook gaten geboord tot anderhalve meter diep om de grond onder de baan te bekijken.

In de nacht van 9 op 10 mei zijn er reparaties verricht. Dit gebeurde tijdens de sluitingstijden van het vliegveld om de toevoer van noodgoederen niet te vertragen. In totaal is er ruim 25 vierkante meter gerepareerd. Er is asfalt verwijderd, de onderlaag schoongemaakt en nieuw asfalt gestort.

“The repairs will allow the continued throughput of humanitarian aid and relief supplies by ultimately preserving the life of the single international airport in Nepal,” zegt Capt. Ryan White, 36th CRG airfield operations. “This airfield is Nepal’s lifeline for relief supplies and for international travel, so these repairs will help the airfield keep pace with the aid coming in so the Government of Nepal can keep getting assistance to the people who need it.”

Het reparatie team zou ook naar Nepal gaan om te kijken of de banen van twee kleinere vliegvelden gerepareerd kunnen worden, zodat het land niet meer afhankelijk is van één landingsbaan en een vliegveld met beperkte capaciteit. Hoe de status van dit doel is, is onbekend.

©Jon Khoo
©Jon Khoo

Dossier Kathmandu Airport

Meer nieuws over Tribhuvan International Airport na de aardbeving in ons dossier.[su_spacer size=”50″]

©USAF
©USAF

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button