fbpx
AirlinesOnderwerpen

Portugal kiest 2 gegadigden overname TAP

TAP_Portugal_A320

De Portugese regering heeft twee kandidaten gekozen om verder mee te onderhandelen over de overname van TAP Portugal.

Het gaat in beide gevallen om een Braziliaanse investeerder. De eerste is het bedrijf achter het Amerikaanse JetBlue en Azul Brazilian Airlines. De tweede partij is Avianca Airlines. Avianca is de tweede maatschappij van Latijns Amerika met een dochteronderneming in Brazilië. Het derde bod van een Portugese zakenman met belang in een variëteit aan bedrijven, van media en energie tot wijn en toerisme heeft de regering afgewezen.

Er is geen deadline wanneer de onderhandelingen klaar moeten zijn. De regering wil een belang van 61% van de aandelen van de hand doen.

Tap Portugal vliegt op 12 bestemmingen in Brazilië, waar het van oudsher mee verbonden is. Het zijn de meeste buitenlandse bestemmingen in één land van de maatschappij. Zelfs buurland Spanje wordt op minder bestemmingen aangevlogen. In totaal zijn er 77 vliegtuigen waarmee 2.500 vluchten per week worden uitgevoerd. Ook Amsterdam is een bestemming.

Avianca en TAP zijn beide aangesloten bij de Star Alliance. Azul is geen lid van een alliantie, maar heeft wel banden met United Airlines. United is ook Star Alliance lid.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button