fbpx
AirlinesOnderwerpen

Geen brandstof Nigeria: Arik Air schrapt 70% vluchten

©Mark Harkin
©Mark Harkin

Het Nigeriaanse Arik Air vliegt momenteel voor eenderde van de geplande vluchten uit wegens brandstoftekorten, aldus een woordvoerder.

“We’re operating just a few flights today, maybe 30 percent of our normal operations, we could not operate domestic flights yesterday.”

Arik Air is de grootste maatschappij van Nigeria en voert dagelijks 120 vluchten uit, vooral binnenlands en op het Afrikaanse continent. Er zijn 3 intercontinentale vluchten: naar Londen, New York en Dubai. Deze konden plaatsvinden door een tussenstop te maken in Kano voor brandstof. Ook de tweede maatschappij, Aero Contractors, zegt de meeste vluchten geschrapt te hebben.

In Nigeria is al weken sprake van brandstoftekorten, ondanks dat het de grootste olieproducent van Afrika is. Nigerianen staan in lange rijen voor tankstations en sinds kort hebben ook de de vliegmaatschappijen er last van. Het probleem zou hem zitten in de raffinagecapaciteiten. Doordat oliemaatschappijen momenteel geen geld in kas hebben kan het probleem niet opgelost worden. De regering subsidieert brandstof maar heeft al een tijd niks betaald aan de oliemaatschappijen. De schuld zou inmiddels $ 1 miljard bedragen. Bovendien is de munt gedevalueerd waardoor geëxporteerde olie veel minder oplevert.

29 mei treedt een nieuwe regering aan. Maatschappijen zijn bang dat het daardoor nog langer zal duren voordat het geld is overgemaakt.

KLM vliegt op Lagos, Nigeria. De KLM media-afdeling heeft 2e pinksterdag vrij en kan niet reageren op de kwestie hoe KLM dit probleem oplost.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button