fbpx
Onderwerpen

Reparatie landingsbaan: Peking annuleert duizend vluchten

(c) Allen Watkin
(c) Allen Watkin

De luchthaven van Peking schrapt bijna duizend vluchten omdat de landingsbaan onderhouden moet worden. Tussen 23 en 29 mei is de belangrijkste baan buiten gebruik. De baan is in 1995 aangelegd en krijgt nu onder andere een nieuwe toplaag.

Door de sluiting krijgt de capaciteit van de luchthaven tijdelijk een knauw. Op 24 mei, de eerste dag van het onderhoud, werden 40.000 passagiers minder verwerkt en landden er 300 vluchten minder. Normaal landen er per dag zo’n 1600 vluchten en worden er ongeveer 255.000 passagiers verwerkt.

Vanwege het onderhoud hebben vier grote maatschappijen, Air China (CA), China Southern Airways (CZ), China Eastern (MU) en Hainan Airlines (HU) samen 865 vluchten geschrapt. Het grootste deel hiervan komt voor rekening van China Southern, zij annuleren in de onderhoudsweek 370 vluchten.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button