fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Embraer E170 raakt bijna drone boven New York

(c) AirBunny
(c) AirBunny

Een Embraer 170 van Shuttle America is vrijdag boven New York bijna in aanraking gekomen met een drone. Door snel ingrijpen werd een botsing voorkomen.

Vlucht S5-2708 was onderweg van Washington D.C. naar LaGuardia in New York toen boven Brooklyn een quadcopter voor het toestel opdook. De pilot flying kon een botsing vermijden door 200ft te klimmen.

Na de uitwijkmanoeuvre landde het toestel veilig op LaGuardia, niemand raakte gewond. Zowel de FAA als de Joint Terrorism Task Force onderzoeken het incident.

Lasers

Enkele uren eerder werden in totaal vijf vluchten rond New York City beschenen met lasers. Dit had geen verdere gevolgen voor het verloop van de vluchten. De FAA beschouwt het beschijnen met een laser als een ‘serious crime’, waar vijf jaar cel of een boete van $250.000,- op staat. De politie onderzoekt de zaken. Volgens nieuwszender CBS zijn er vorig jaar 17 incidenten geweest met lasers rond luchthaven JFK.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button